Kaupunginhallitus esittää Karpinlahden ja Hirsilän koulujen yhdistämistä isompiin yksiköihin – kaupunginvaltuusto tekee päätöksen 25.10.


Oriveden kaupunginhallitus on tänään käsitellyt alakoulujen palveluverkkotyöryhmän ehdotuksen. Työryhmä ehdotti selvityksensä pohjalta, että Eräjärven koulu säilytetään, Karpinlahden koulu yhdistetään Rovastinkankaan kouluun ja Hirsilän koulu Kultavuoren kouluun 1.8.2022.

Kaupunginhallitus kävi asiasta pitkän keskustelun, jonka aikana Anne Kahelin (vas.) teki esityksen, että päätöstä kouluverkosta siirretään ja että Karpinlahden sekä Hirsilän kouluihin tehdään välttämättömät remontit käynnistäen samalla aktiivinen kylien kehittämistyö, sekä laajennetaan kaupunkimarkkinointia yhteistyössä kaupungin ja kaupungissa olevien muiden toimijoiden kanssa. Kahelinin esitys ei saanut kannatusta.

Kaupunginhallitus hyväksyi yksimielisesti alakoulujen palveluverkkotyöryhmän ehdotuksen ja esittää sen edelleen kaupunginvaltuuston hyväksyttäväksi. Kaupunginvaltuusto käsittelee esityksen 25. lokakuuta.

Lisätiedot:

Kaupunginjohtaja Juha Kuusisto, juha.kuusisto@orivesi.fi

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jussi Viljanen, jussi.viljanen@orivesi.fi

Palaa uutislistaukseen