Kaupunginhallitus päätti siirtotilojen vuokraamisesta Rovastinkankaan koululle

Kaupunginhallitus päätti maanantaina 14. helmikuuta, että Rovastinkankaan koulun Tredulta vuokraamat tilat korvataan väliaikaisilla siirtotiloilla.

Siirtotilat vuokrataan viiden vuoden vuokrasopimuksella Parmaco Oy:ltä, joka on Kuntien hankintapalvelun KuHa Oy:n kilpailuttama sopimuskumppani.

Parmaco Oy:ltä vuokrataan kaksi luokkatilaa, teknisen työn tila, jakelukeittiö sekä ruokasali. Tilojen koko on kaikkiaan 730 neliömetriä. Tilat sijoitetaan yhteen kerrokseen nykyiselle koulun pysäköintialueelle ja niiden tulee olla koulun käytössä viimeistään 1.8.2022.

Alustava hinta-arvio siirtotilojen kuukausivuokralle on 15 500−16 500 euroa. Tredulta vuokrattujen tilojen kuukausivuokra on ollut noin 10 000 euroa. Kaupunki näkee, että siirtotilat ovat Tredun tiloihin verrattuna toiminnallisesti paremmat ja nykyaikaisemmat.

Kustannuksia tulee lisäksi siirtotilojen perustusten rakentamisesta. Perustukset tekee Parmaco Oy, ja urakan kustannusarvio on 150 000–200 000 euroa.

Vuoden 2022 talousarviossa ei ole varausta siirtotilojen vuokriin. Talousarviossa on kuitenkin varauduttu Tredun tilojen vuokrakustannuksiin, joten siirtotilojen vuokrat pyritään kattamaan perusopetuksen talousarviosta.

Oriveden kaupunginvaltuusto päätti viime syksynä, että Karpinlahden koulu yhdistetään Rovastinkankaan kouluun syyslukukaudesta 2022 lähtien. Päätöksellä ei ole vaikutusta Rovastinkankaan koulun siirtotilojen tarpeeseen, vaan uudet tilat olisi tarvittu joka tapauksessa Tredun kiinteistön käyttökiellon vuoksi.

Kaupunki käynnistää lähiaikoina Rovastinkankaan koulun pitkäaikaisten tilatarpeiden ja mahdollisen lisärakentamisen suunnittelun.

Lue myös: Rovastinkankaan koulun Tredulta vuokraamat tilat korvataan väliaikaisilla siirtotiloilla | Orivesi

Parmaco Oy:n siirtotiloja.
Kuvissa Parmaco Oy:n siirtotiloja kaksikerroksisena ratkaisuna. Rovastinkankaan tilat ovat tulossa samoista elementeistä, mutta yhteen kerrokseen. Kuvat Parmaco Oy

Lisätiedot:

Ota yhteyttä


Marjatta Lilja

Talous- ja hallintojohtaja

050 366 4444

Ota yhteyttä


Juha Kuusisto

Kaupunginjohtaja

050 401 5790

Palaa uutislistaukseen