Kaupunki pyytää ilmoitusta Orivedelle saapuvista ukrainalaisista

Tämänhetkisen ennusteen mukaan Suomeen voi saapua tämän vuoden aikana 40 000–80 000 ukrainalaista. Suurin osa maahantulijoista on yksityismajoituksessa. Orivedellekin on jo saapunut joitakin perheitä.

Monet ukrainalaisperheet saapuvat Suomeen ja Pirkanmaalle yksityisten henkilöiden, sukulaisten tai työnantajien kautta ja voivat majoittautua muualle kuin vastaanottokeskuksiin. Tieto paikkakunnalla oleskelevista ukrainalaisista saattaa kulkeutua hitaasti kaupungin suuntaan.

Oriveden kaupunki pyytää, että yksityismajoittajat ilmoittavat ukrainalaisista kaupungille, jotta kaupunki voi kartoittaa heidän palveluntarpeensa, tiedottaa maahantulijoille kuuluvista kaupungin palveluista ja olla tukena kotouttamisessa heti alusta lähtien.

Ilmoituksen voi tehdä kaupungin hyvinvointijohtajalle Tuija Peuralalle, tuija.peurala@orivesi.fi tai puhelin 040 133 9263.

Oriveden kaupunki on varautunut tarvittaessa järjestämään ukrainalaisille hätämajoitusta.

Tietoa tilanteesta kaupungin verkkosivuilta

Kaupungin verkkosivuille on koottu Ukrainan tilanteeseen liittyvää tietoa asukkaille, maahantulijoille ja työnantajille.

Verkkosivulla on muun muassa toimintaohjeet maahantulijoille sekä tietoa majoituksesta, ukrainalaisten auttamisesta, Oriveden alueen palveluista ukrainalaisille ja venäjänkielisestä neuvonnasta. Sivuilla on ohjeita myös yrityksille ja työnantajille. Sivulle on koottu linkkejä ukrainankielisiin sisältöihin.

Verkkosivu löytyy osoitteesta https://orivesi.fi/kaupunkimme/kaupunki/ukraina/ ja sitä päivitetään tilanteen mukaan.

Orivedellä kerätään taloustavaroita ukrainalaisille

Oriveden kaupunki kerää Orivedelle tuleville ukrainalaisille tavaralahjoituksia Työpaja Mainingin (Koivistontie 2) kautta. Työpaja Maininki on auki arkisin klo 9-16. Työpajalle voi tuoda ehjiä, puhtaita ja toimivia pieniä taloustavaroita. Vaatteita ei tällä hetkellä kerätä.

Työpaja kerää myös listaa lahjoitettavista, käyttökelpoisista huonekaluista. Huonekaluista tulee olla yhteydessä työpajan puhelinnumeroon 050 378 8026. Kalusteille ei ole säilytystiloja, joten ne noudetaan vasta tarpeen tullen.

Orivedellä majoittuvat ukrainalaiset voivat maksutta hakea kierrätystavaratalosta (Koivistontie 2) tarpeellisia tarvikkeita.

Lisätiedot:

Hyvinvointijohtaja Tuija Peurala, tuija.peurala@orivesi.fi, p. 040 133 9263

Tiedottaja Jenni Koponen, jenni.koponen@orivesi.fi, p. 040 133 9214

Palaa uutislistaukseen