Kokeile talven 2023 hyvinvointilajia – villasukkajuoksua!

Villasukkajuoksu on laji, joka sopii koko perheelle. Juoksun sijaan voit kokeilla myös villasukkakävelyä. Villasukkailu on hauskaa, mutta myös monella tapaa hyödyllistä talviliikuntaa. Villasukkasillaan liikkuminen mahdollistaa sen, että jalkapohja pääsee rullaamaan juoksualustalla mahdollisimman luonnollisesti.

Villasukkajuoksua voi verrata paljasjalkajuoksuun, jossa päkiä tulee maahan yleensä ennen kantapäätä toisin kuin lenkkikengillä juostessa. Villasukkajuoksussa liike on luonnollinen.

Monet villasukkajuoksun harrastajat ovat ihastuneet lajin kokonaisvaltaiseen hyvinvointivaikutukseen. Talvisessa metsässä villasukissa lenkkeily onkin varsin rentouttavaa ja palauttavaa.

Villasukkajuoksun SM-kisojen reitti on elämys

Orivedellä – Suomen Villasukkapääkaupungissa – voit kokeilla villasukkajuoksua virallisella Villasukkajuoksun SM -kisojen reitillä. Reitin lähtöpaikka on Oriveden jäähallin vieressä (osoitteessa Opintie 2, Orivesi). Virallinen kisareitti on noin kolmen kilometrin mittainen ja se on merkitty maastoon sinisillä nauhoilla.

Reitillä pääset ihailemaan Paltanmäen päältä kauniisti avautuvia maisemia sekä ainutlaatuista kotiseutumuseon miljöötä kuvauksellisine tuulimyllyineen.

Tuntuuko ajatus villasukkajuoksusta sittenkin liian hurjalta? Voit päätyä lajin suomenmestariksi myös virtuaalisesti kotisohvalta käsin! Tämän mahdollisuuden tarjoaa sinulle orivesiläinen sukkatehdas Jar-X, joka on kehittänyt ainutlaatuisen villasukkajuoksupelin.

Testaa, onko sinussa aineksia villasukkajuoksijaksi ja tutustu samalla pelin kautta Oriveden upeisiin retkeilykohteisiin! Villasukkajuoksupelissä on mahdollista voittaa lahjakortteja. Peli avautuu näppärästi selaimeen.

Talvisen villasukkailun jälkeen ruoka ja uni maistuvat; olotila on oivallinen. Valitse mieleisesi ravintola, kahvila ja majoitus Visit Orivesi -sivuston tarjonnasta.

Kuusi vinkkiä villasukkajuoksuun

  1. Iloinen ja ennakkoluuloton mieli. Villasukkailu on hauskaa, eikä sitä pidä ottaa liian vakavasti!
  2. Pue kahdet tai kolmet villasukat päällekkäin. Alussukaksi voit laittaa tavallisen urheilusukan. Suosittelemme käyttämään esimerkiksi hiusdonitsia tai muuta hius- tai kumilenkkiä kiinnikkeenä nilkkojen kohdalla, jotta villasukkien varret pysyvät paikoillaan.
  3. Valitse mieleisesi paikka villasukkajuoksulle. Suosittelemme lumisia metsäpolkuja tai umpihankea.
  4. Paras sää villasukkajuoksuun on pakkassää. Kovin märissä olosuhteissa sukkiin tarttuu lunta, joka tekee juoksusta haastavampaa. Varo myös kovin jäistä alustaa.
  5. Juoksun sijaan myös villasukkakävely on hyvinvointia edistävä laji sekä upea ja rentouttava kokemus!
  6. Laji sopii kaikille vauvasta vaariin. Lähde yksin tai yhdessä. Villasukkajuoksu tekee hyvää niin keholle kuin mielelle. Laji muistuttaa paljasjalkajuoksua ja on pehmeässä hangessa harrastettuna nivelille ja luustolle ystävällistä sekä aktivoi jalkaterän lihaksia.

Bonusvinkki: Varoitus, villasukkajuoksu on koukuttava laji! Tiesithän, että Orivedellä järjestetään vuosittain Villasukkajuoksun SM-kisat. Tänä vuonna kisoissa oli reilu 200 osallistujaa. Kisat tarjoavat sekä totisia urheilusuorituksia että iloista karnevaalihenkeä.

Merkitse meidät somessa villasukkajuoksun yhteydessä @visitorivesiofficial #villasukkapääkaupunki #visitorivesi, niin jaamme sisältösi Visit Orivesi -kanavalla!

Elämyksellistä villasukkajuoksua!

Palaa uutislistaukseen