Mökistä vakituinen asunto? Uusi opas neuvoo muutoksen tekemisessä

Oletko haaveillut muuttavasi vakituisesti vapaa-ajan asuntoosi Orivedelle? Hienoa, että viihdyt meillä niin hyvin! Loma-asunto vakituiseksi asunnoksi -opas kuvaa selkeästi, milloin muutos on mahdollinen ja millaisia toimenpiteitä siihen liittyy.

Syksyn ja talven tullen moni vapaa-ajan asukas haaveilee pysyvästä asettautumisesta mökkipaikkakunnalleen. Toivotamme kausiasukkaat lämpimästi tervetulleiksi asumaan Orivedelle.

Meillä on kattava palvelutarjonta ympäri vuoden ja luonto lumoaa kaikkina vuodenaikoina. Talvella Orivesi on erityisesti hiihtäjän paratiisi: hiihtokausi on pitkä ja luonnonlumilatumme ovat Pirkanmaan parhaat.

Huomaathan huikean monipuoliset harrastusmahdollisuudet kaikenikäisille: jääkiekko, jalkapallo, telinevoimistelu, kitaransoitto, teatteri, sirkus, porrastreenit porukalla – Orivedellä onnistuu! Oriveden Kampus luo paikkakunnalle vireää kulttuuritoimintaa.

Orivedeltä on myös hyvät joukkoliikenneyhteydet. Lähi- ja kaukojunilla pääset Tampereen ytimeen 24 minuutissa. Nyssen ja VR:n yhteisillä lipputuotteilla matkustat sujuvasti niin junilla, busseilla kuin ratikallakin.

Joko vakuutuit? Nyt on aika ottaa selvää, kuinka loma-asuntosi muutetaan vakituiseksi asunnoksi ja voit nauttia Oriveden oivallisista olosuhteista ympäri vuoden!

Eläkeikäinen nainen istuu terassilla kahvilla ja lukee lehteä.
Syksyn tullen on haikeaa jättää mökkielämä taakseen. Entä jos voisitkin asettautua vapaa-ajan asuntoosi pysyvästi? Kuva: Jani Taipale

Lataa opas käyttöösi

Mökin muuttaminen asuinrakennukseksi voi onnistua silloin, kun tietyt reunaehdot täyttyvät. Olemme laatineet avuksesi oppaan, jossa kerrotaan selkeästi, milloin ja millaisilla ehdoilla muutos on mahdollinen.

Toivottavasti löydät oppaasta vastaukset kysymyksiisi! Ota meihin yhteyttä, jos jokin asia jää askarruttamaan.

Lataa opas: Loma-asunto vakituiseksi asunnoksi (pdf)

Ota yhteyttä


Esko Mäntysaari

II rakennustarkastaja, vesilaitoksen vastaava hoitaja

050 594 4491

Ota yhteyttä


Mika Lahtinen

Rakennustarkastaja

050 595 1025
Palaa uutislistaukseen