Mopoileva nuori, huomioi muut asukkaat! Kaupunki pyrkii ratkomaan häiritsevää mopoilua positiivilla keinoilla

Viime aikoina Orivedellä on jälleen herännyt keskustelua mopoajelun aiheuttamista häiriöistä. Tällä hetkellä ongelmana on erityisesti koulujen ja keskustan alueella iltaisin ja viikonloppuisin mopoilusta johtuva melu.

Ilmiö koskettaa koko kaupungin aluetta. Mopoilla ja mönkijöillä on kokoontunut ajelemaan enimmillään parikymmentä nuorta samaan aikaan. Kaupungille ja kouluille on tullut paljon valituksia häiriöistä.

Uuden tieliikennelain mukaan tarpeeton ja häiritsevä ajoneuvolla ajaminen on kiellettyä ja poliisi voi määrätä siitä 100 euron liikennevirhemaksun. Mopolla keulimisesta ja nelipyöräluisusta taas voi saada päiväsakkoja ja ajokiellon. Viritetyllä mopolla ajaminen liikenteessä on turvallisuusriski ja lailla kiellettyä.

Koulujen rehtorit, koulunuorisotyöntekijä, Tredun toimipistepäällikkö sekä kaupungin kiinteistöpäällikkö ovat kokoontuneet miettimään yhdessä ratkaisuja tilanteeseen. Toiveena on löytää positiivisia keinoja tilanteen ratkaisemiseksi. Mopoilu nähdään tärkeänä nuorten harrastuksena, ja sitä halutaan ohjata sellaisiin paikkoihin ja vuorokaudenaikoihin, jotka aiheuttavat asukkaille mahdollisimman vähän häiriöitä.

Ryhmä on pohtinut esimerkiksi mopomiittien ja tapahtumien järjestämistä. Tredulla on alkamassa yläkouluikäisille suunnattu mopo- ja moottoripaja. Kaupunki selvittää edelleen moposuoran rakentamista nuorisovaltuuston aloitteen pohjalta.

Ryhmä aikoo kontaktoida ja pyytää yhteistyöhön eri tahoja, kuten nuoriso- ja liikuntapalvelut, seurakunnan, yhdistykset, perhekeskusverkoston sekä poliisin ennaltaehkäisevän yksikön.

Kaupunki vetoaa kaikkiin mopoileviin nuoriin ja heidän huoltajiinsa: ota ajaessasi huomioon muut asukkaat, aja turvallisesti ja noudata tieliikennelakia!

Onko sinulla vinkkejä tai toiveita mopoiluharrastuksen kehittämisestä positiivisempaan suuntaan? Anna meille palautetta!

Palaa uutislistaukseen