Oriveden kaupunki avustaa Ukrainaa 10 000 eurolla

Oriveden kaupunginhallitus päätti eilen, että kaupunki avustaa Ukrainaa ja sen kansalaisia 10 000 euron suuruisella tuella. Avustus ohjataan Ukrainaan Suomen Punaisen Ristin kautta.

Ukraina on joutunut sodan keskelle Venäjän hyökättyä maahan 24.2.2022. Sodan myötä Ukrainaan ja sen lähialueille on syntynyt humanitäärinen kriisi. Ukrainan valtio on avuntarpeessaan vedonnut kansainväliseen yhteisöön. Suomen valtio on ilmoittanut tukevansa Ukrainaa rahallisesti ja tarvikelähetyksin.

Suomessa myös useat kunnat ovat jo päättäneet avustaa Ukrainaa ja Ukrainan kansalaisia. Esimerkiksi Tampereen kaupunki avustaa Ukrainaa ja ystävyyskaupunkinsa Kiovan asukkaita yhteensä 150 000 eurolla. Tampereen kaupunki on kannustanut myös muita Suomen kuntia vastaavaan yhteistyöhön Ukrainan kansalaisten hyväksi.

Myös Suomen Kuntaliitto on 1.3.2022 kannustanut kuntia ja maakuntien liittoja tukemaan mahdollisuuksiensa mukaan Ukrainan ystävyyskuntia ja paikallishallintoa luotettavien tahojen kautta.

Kaupunginhallitus linjasi myös, että Oriveden kaupunki voi tarvittaessa järjestää ukrainalaisille maahantulijoille hätä- ja tilapäismajoitusta noin 50−70 henkilölle, jos maahanmuuttovirasto tarvitsee lisämajoitustiloja.

Lisätiedot:

Kaupunginjohtaja Juha Kuusisto, p. 050 401 5790, juha.kuusisto@orivesi.fi

Aiheeseen liittyvää

Palaa uutislistaukseen