Orivesi osaksi JonSukat-ilmiötä – Villasukkapääkaupunki lanseerasi oman kaupunkivillasukkamallin

Oriveden kaupunkivillasukat on suunnitellut JonSukkien kehittäjä Jonna Kalliomäki. Sukkamallissa näkyvät Oriveden brändivärit ja logon Väre-kuvio sekä rakkaus villasukkia ja käsitöitä kohtaan. Kaupunki jakaa neuleohjetta maksutta verkkosivuillaan ja printtiesitteenä.

> Lataa Orivesi-JonSukkien neulontaohje täältä! (pdf)

− Täytyyhän Suomen Villasukkapääkaupungilla olla ikioma sukkamalli, tuumaa Oriveden kaupungin villasukkakoordinaattoriksi palkattu Ulpu Aho.

Sukkasuunnittelun lähtökohdaksi otettiin Oriveden ilme. Sukanvarren Väre-kuvio on poimittu Oriveden kaupungin logosta. Väre kuvaa virtaavaa vettä, kumpuilevia peltoja ja kenkätehdashistoriaa.

− Lisäksi varteen on valittu kuvioksi sydän kuvaamaan villasukkarakkautta ja kaupunkirakkautta omaa asuinpaikkaa kohtaan, kertoo kaupunkivillasukkaidean keksinyt Oriveden kaupungin yrityskoordinaattori Irene Suhonen.

Kannustamme kaikkia orivesiläisiä ja Oriveden-mielisiä kutomaan kaupunkivillasukkia.

Turkoosit Orivesi-JonSukat maastopyöräilijän jalassa.
Orivesi-JonSukkia voi käyttää monipuolisesti arki- ja juhlahetkinä, kotona ja ulkoillessa. Kuva: Jani Taipale

Aloittelijallekin sopiva malli

Orivesi-JonSukat voi kutoa Oriveden brändiväreissä pinkkeinä tai turkooseina.

− Orivesi-JonSukat on aloittelijallekin sopiva kirjoneulemalli, Aho kuvailee. – Kannustamme kaikkia orivesiläisiä ja Oriveden-mielisiä kutomaan kaupunkivillasukkia. Ystävänpäiväkin lähestyy juuri sopivasti!

Oriveden kaupunkivillasukat on suunniteltu Novitan 7 veljestä -langalle tai muulle samanvahvuiselle langalle. Taitokeskus Orivesi on laatimassa neuleohjeesta ohuemman langan sisäsukkaversiota, joka tulee jakoon Taitokeskukselle.

Orivesi-JonSukkien ohjeen voi ladata Villasukkapääkaupunki-sivulta. Ohje tulee esitteen muodossa jakoon myös kaupungintalon aulaan sekä lankakauppa Onnenlankamoiseen.

Oriveden kaupungilla on täydet omistusoikeudet kaupunkivillasukkamalliin. Innokkailla neulojilla on kuitenkin mahdollisuus kutoa sukkia myös myyntiin. Myytävien sukkien yhteydessä tulee mainita, että kyseessä on Orivesi-JonSukat.

Nainen juoksee Paltanmäen elämysportaissa Orivesi-JonSukat jalassaan.
Tunnusta Oriveden värejä ja kudo itsellesi tai ystävällesi Orivesi-JonSukat! Kuva: Jani Taipale

”Ihanaa olla mukana projektissa”

Orivesi-JonSukat on suunnitellut JonSukat-brändin luoja Jonna Kalliomäki (ent. Nordström). Hän kertoo olleensa otettu ja innoissaan yhteistyöehdotuksesta. Kaupunkivillasukkien suunnittelu oli hänelle ensimmäinen projekti tätä laatua, ja haaste tuntui ensin jopa pelottavan suurelta.

− Mallia pyöriteltiin ja kieputeltiin moneen otteeseen ennen kuin pääsin tähän lopputulokseen. Näin jälkikäteen, kun malli on jo valmistunut, on vain todella ihanaa olla mukana tässä projektissa, Kalliomäki sanoo.

Oriveden julistautuminen Suomen Villasukkapääkaupungiksi kerää Kalliomäeltä kiitosta.

− Ihanan hauska idea! Odotan innolla, mitä kaikkea ihanaa Orivesi keksiikään tämän projektin nimissä ja miten se tulevaisuudessa edistää ja innostaa vanhoja ja uusia villasukkaharrastajia.

Lisätiedot:

> Orivesi julistautui Suomen Villasukkapääkaupungiksi

> Koe oivallinen olotila Orivedellä – vierailijan vinkit Visit Orivesi -sivulla

Pinkit Orivesi-JonSukat naisen jalassa lumisilla rappusilla.
Orivesi-JonSukat jalkaan ja lumihankeen tai metsäpoluille! Orivesi on villasukkajuoksun kotikaupunki. Kuva: Annika Koponen
Palaa uutislistaukseen