Orivesi sai hienoa näkyvyyttä Urheilugaalassa ja Suomen liikkuvin kunta -kilpailussa

Orivesi oli näkyvästi esillä valtakunnallisessa Urheilugaalassa Helsingin Jäähallissa 12.1.2023. Orivesi pääsi kolmen finalistin joukkoon Suomen liikkuvin kunta 2022 -kilpailussa. Urheilugaalan 300-jäseninen raati valitsi voittajaksi Kontiolahden.

Oriveden kaupunginjohtajan Juha Kuusiston mielestä finalistikolmikkoon pääseminen oli jo saavutus itsessään. Finaalipaikka on nostanut hienosti näkyville paikkakunnan loistavia liikkumisen olosuhteita.

– Liikkumisen olosuhteita ja mahdollisuuksia ovat olleet kaupungin lisäksi luomassa ja kehittämässä paikalliset seurat ja yhdistykset, yritykset ja aktiiviset asukkaamme, Kuusisto sanoo.

– Orivesi sai marraskuussa myös THL:n valtakunnallisen kunniamaininnan erityisen ansiokkaasta hyvinvoinnin ja terveyden edistämistyöstä. Olemme siis hyvää vauhtia luomassa Orivedestä poikkeuksellisen viihtyisää, hyvinvoivaa ja liikkuvaa kaupunkia. Haluamme olla jatkossakin asukkaiden hyvinvointia esimerkillisesti edistävä kunta.

Vuoden 2022 finaalikolmikossa olivat Oriveden lisäksi Hartola ja Kontiolahti. Tällä kertaa teemana oli monimuotoiset liikkumisen olosuhteet.

Myös kaupungin liikuntapäällikkö Roope Marski pitää Oriveden ehdokkuutta merkittävänä.

– Esiraati totesi, että järjestöyhteistyö on Orivedellä huippuunsa hiottua. Haluamme kiittää liikunnan edistämisestä kaupungin henkilöstöä, päättäjiä ja kansalaisopistoa, aktiivista ja sitoutunutta seuraväkeä, liikunta-alan yrittäjiä ja muita yhteistyökumppaneitamme. Jatkamme ja kehitämme hyvää yhteistyötä edelleen ja aivan uudella innolla, sanoo Marski.

Alkaneena vuonna Orivedellä mm. aloitetaan uutena Liikkuva-hanke yläkoulussa, kehitetään ylikunnallisia virkistys- ja retkeilyreittejä, rakennetaan uusi laavu Teerijärven rantaan, merkitään maastopyöräreittejä ja tarjotaan eri-ikäisille asukkaille mahdollisuuksia kokea retkeilyelämyksiä virtuaalisesti.

Seuraavat Villasukkajuoksun SM-kilpailut järjestetään Orivedellä 18.2.2023.

Suomen liikkuvin kunta -finalistiehdokkaat asetti Urheilugaalan palkintolautakunta esiraadin työn pohjalta. Esiraadin muodostivat opetus -ja kulttuuriministeriön, Kuntaliiton sekä aluehallintoviraston ja Paralympiakomitean asiantuntijat. Lopullisen voittajan äänesti Urheilugaalan Suuri raati.

Lisätietoja:

Oriveden kaupunginjohtaja Juha Kuusisto, p. 050 401 5790, juha.kuusisto@orivesi.fi

Oriveden kaupungin liikuntapäällikkö Roope Marski, p. 050 421 0992, roope.marski@orivesi.fi

Aiheeseen liittyvää

Palaa uutislistaukseen