Talotoimittaja valittu Maijan perheen tontille – unelmakoti rakentuu Orivedelle

Maija perheineen on rakentamassa uutta kotia metsäiselle tontille Orivedellä. Perhe on nyt valinnut kotinsa toimittajan. Lue rakentajaperheen vinkit ja kokemukset projektista! Voit seurata rakennusprojektia kaupungin verkkosivujen blogin kautta sekä projektin omalla Instagram-tilillä @this_is_ourhouse!

Talotoimittajien vertailu vei paljon enemmän aikaa kuin itse kuvittelimme. Kuten jo aiemmin kerroin, pyysimme tarjouksen yhteensä 13 eri talotoimittajalta. Lopulta puntaroimme pitkään kolmen firman välillä; Kastellin, Jetta-talon sekä Jukkatalon. Vertailu oli erittäin mielenkiintoista ja jokaista firmaa todella kiinnosti rakentaa talo Orivedelle.

Jetta-talot tippui finaalista ensimmäisenä, joten jäljelle jäi Kastelli ja Jukkatalo. Näiden kahden välillä erot toimitussisällöissä ja hinnassa olivat pieniä, joten lopulta melko pienet seikat ratkaisivat kisan. Asiakaspalvelu ja nopeat vastaukset kysymyksiimme nousivat melko suureen rooliin, joten loppupeleissä päätös oli yllättävän helppo. Tajusimme loppusuoralla, että jokaisessa kohdassa mietimme, että ”tässä(kin) asiassa Jukkatalo tuntuu parhaalta”. He siis toimittavat meille meidän uuden kotimme.

> Oma talo haaveissa? Tutustu Oriveden edulliseen ja houkuttelevaan tonttivalikoimaan!

Talvista puustoa Maijan tontilla.
Tälle tontille Orivedelle nousee Maijan perheen uusi koti. Kuva: Jenni Koponen

Hyvä palvelu ratkaisi

Jukkatalolla oli tarjoukseen sisällytettynä esimerkiksi pakollisia kattoturvatuotteita, mitä taas toiseksi jääneellä ei ollut. Näistä olisi tullut lisäkustannuksia, joten tässä kohtaa vertailua tilanne alkoi kääntyä toisen eduksi.

Tärkeimpänä seikkana loppumetreillä kuitenkin oli se, että Jukkatalon edustaja vastasi aina kysymyksiin selvästi mielellään, teki uusia muutoksia tarjoukseen, selvitti asioita, lisäili ja poisti tuotteita täysin meidän pyyntöjemme ja pohdintojemme mukaan ilman, että hän olisi osoittanut turhautumista säätämistä kohtaan. Tämä käänsi lopulta pelin selvästi Jukkatalon voitoksi.

> Haluatko kuulla lisää Orivedellä asumisesta? Lue paikkakuntalaisten tarinoita!

Lumisia puolukanvarpuja Maijan tontilla.
Kuva: Jenni Koponen

Pohja piirrettiin itse

Meidän taloprojektimme ei ole ihan se perinteisin mahdollinen. Olemme suunnitelleet pohjaratkaisun itse, sillä emme löytäneet miltään firmalta meidän tarpeisiimme sopivaa pohjaa. Nykyisessä kodissamme on erittäin toimiva pohjaratkaisu, joten ammensimme suurimman osan ideoista tästä kodistamme. Monet läheisemme pitävät tätä hupsuna ja ajattelevat, että aiomme rakentaa samanlaisen talon kuin missä jo asumme.

Tästä ei kuitenkaan ole kysymys, sillä suurin toiveemme uuden kodin suhteen oli ”pieni” seikka tuomaan arkeen luksuksentuntua: taloon ei tule ollenkaan saunaa, vaan sauna tulee erilliseen rakennukseen. Tähän rakennukseen tulee myös saunatupa, joka toimii tarpeen mukaan monissa eri toiminnoissa: pukuhuoneena, vierashuoneena, työtilana, lasten kasvaessa pelailu-/hengailutilana kavereiden kanssa tai vaikkapa hengähdystaukoa kaipaavan vanhemman lepopaikkana.

Punaisella nauhalla merkitty rajapyykki Maijan tontilla.
Kuva: Jenni Koponen

Tämän päätöksen ansiosta pääsemme myös hyödyntämään enemmän Oriveden paikallista osaamista ja rakennusalan tuntemusta.

Nykyinen koti myyntiin

Itse taloon tulee kolme makuuhuonetta, pieni työhuone sekä olohuone/ruokailutila, joka on melko yhtenäistä tilaa avonaisen keittiön kanssa. Olohuonetta ja ruokailutilaa tulee luultavasti jakamaan tunnelitakka, mutta tämä on niitä asioita, joita tulemme arpomaan siihen saakka, kun päätös on vain pakko tehdä.

Meidän vanhempien makuuhuoneesta on suora kulku talon kylpyhuoneeseen, josta pääsee myös suoraan kodinhoitohuoneeseen. Tämä oli yksi sellainen seikka, josta minä en suostunut luopumaan, kun pohjaratkaisua muokkailtiin moniin eri versioihin.

Päädyimme siis rakennuttamaan talomme sisusta itse -tyylillä. Pintojen teko jää meille itselle nikkaroitavaksi tai teetettäväksi ulkopuolisilla. Pohdimme myös tosissamme muuttovalmista ratkaisua, mutta nykyisillä hinnoilla se ei vain ole meidän budjetillamme ja toiveillamme mahdollista.

Meidän oli valittava joko erillinen saunatupa tai helpompi tie projektille (eli muuttovalmis talo), mutta halusimme mieluummin saunatuvan. Tämän päätöksen ansiosta pääsemme myös hyödyntämään enemmän Oriveden paikallista osaamista ja rakennusalan tuntemusta.

Tätä tekstiä kirjoittaessa meillä on kilpailutuksessa maanrakennusfirmoja ja nykyinen koti on laitettu myyntiin. Se kyllä kirpaisee, sillä olemme viihtyneet nykyisessä kodissamme äärettömän hyvin, joten siitä luopuminen tulee olemaan vaikeaa. Palo uuteen on kuitenkin niin suuri, että sen saavuttamiseksi on tehtävä myös vaikeita ja haikeita päätöksiä.

Maija

Luet Oriveden kaupungin Asukastarinoita-blogia. Sarjan muut blogikirjoitukset löydät täältä.

> Tutustu rakennusprojektin Instagram-tiliin!

Tutustu Oriveden kaupungin tonttivalikoimaan ja ota yhteyttä kaavoituspalveluihimme!

Lue lisää asukkaiden kokemuksia ja tutustu Oriveden kaupungin avaintietoihin!

Palaa uutislistaukseen