Talviloma on kohta täällä – nappaa vinkit oivalle lomalle!

Olisiko joku näistä sinun talvilomajuttusi: heppakävely koivikossa, vesidisco, kansallispukunäyttely, talviuinti, hiihtoretki tai talvifrisbeegolf? Keräsimme joitakin ideoita talviloma-aktiviteeteiksi. Valitse näistä omasi ja vietä oivallinen talviloma Orivedellä.

Koivikkokävely hypoallergisten hevosten kanssa

Miltä kuulostaisi ajanvietto allergiaystävällisten hevosten kanssa? Tapahtumassa tutustutaan ensin hevosiin, Kidiin ja Aleksiin. Hevoset ovat uteliaita, nopeasti oppivia ja kilttejä. Sen jälkeen lähdetään yhdessä koivikkokävelylle hevosten kanssa. Hevoset voivat olla vapaana tai riimunarussa.

Kävelyn jälkeen nautimme mehu- ja kahvitarjoitusta. Myös pieni leivonnainen kuuluu hintaan. Koivikkokävelyt järjestää Elämys Myllylä.

Tapahtumapäivät:

  • la 25.2. klo 13.00
  • la 4.3. klo 13.00
  • la 11.3. klo 13.00

Hinta: 10 € / osallistuja
Varaa paikkasi tapahtumaan Doerz-verkkokaupasta!

Vesipedoille vilskettä

Oriveden Uimahallissa on 25 metrin kuntoallas, lastenallas, terapia- ja kylmävesialtaat, pesutilat saunoineen, pukuhuoneet sekä kahvio. Käytettävänä on myös vesivöitä, hanskoja, vesijuoksukenkiä ja lapsille vesileluja.

Uimahallissa järjestetään uimataitoisille 1.-6.-luokkalaisille vesidisco perjantaina 17.2.2023 klo 16.30-19.30. Luvassa on musiikkia, tanssia ja herkuttelua. Musiikista vastaa DJ Stoge ja pääsymaksu tapahtumaan on 5 €. Tapahtuman järjestää Oriveden liikunta- ja nuorisotoimi.

Uimahallin terapia-altaassa on talvilomaviikolla mahdollista osallistua avoimiin vesijumppiin normaalilla uintimaksulla seuraavasti:
ma 27.2. klo 12.15-13 ja to 2.3. klo 8.15-9.00
Ilmoittauduthan kassalle ennen jumpan alkua. Mukaan mahtuu 15 henkilöä. Ohjaajana on Salla-Mari Myllykoski.

Orivedellä on mahdollista kokeilla myös talviuintia! Talviuinti on edullinen, sosiaalinen ja luonnonläheinen harrastus, joka saa veren kiertämään, hormonit liikkeelle ja terveyden kukoistamaan. Talviuintia harrastaa jopa 720 000 suomalaista ja yli 400 000 on kiinnostunut kokeilemaan lajia.

Orivedellä talviuintia voi kokeilla Säynäniemen leirintäalueella, jossa Mämmilän Norpat ry lämmittää talviuintisaunaa ti klo 16-19, to klo 17-20 ja la klo 13-16. Osoite: Säynäniementie 100, 35100 Orivesi

Pirkanmaan parhaat luonnonlumiladut

Orivedellä on tällä kaudella hiihdetty luonnonlumilla jo joulukuun alusta saakka. Pirkanmaan parhaita latuja huolletaan myös iltaisin, viikonloppuisin ja pyhäpäivinä. Valaistulla reitistöllä on kaikkiaan 11 kilometriä luistelubaanaa. Valaistulla alueella on myös perinteisen hiihdon latu-urat.

Teerijärven kierros on puolestaan idyllinen pidempi, valaisematon lenkki, joka kulkee kevyesti kumpuilevassa metsämaastossa. Reitin varrella on Vähä Teerijärven laavu, joten tämä hiihtoreitti sopii hyvin myös eväsretkille.

Ajantasaisen latuinfon ja latukartat löydät täältä.

Perhe evästauolla Vähä Teerijärven laavulla Teerijärvien latukierroksen varrella.

Tunnelmallinen kädentaitojen talo

Auvisen taloa voi hyvällä syyllä kutsua Oriveden maamerkiksi. Talossa toimii Taitokeskus Orivesi. Upeasti säilynyt kaunis puurakennus erottuu ympäröivästä rakennuskannasta tänäkin päivänä.

Rakennus kuuluu Pirkanmaan maakuntakaavassa maakunnallisesti merkittäväksi kulttuuriympäristöksi merkityn aluerajauksen piiriin ja arvokkaaksi luokitelluksi aluekohteeksi. Auvisen talolla on hieno historia ja talo itsessään on tutustumisen arvoinen.

Talon alakerrassa on tunnelmallinen käsitöiden ja käsityötarvikkeiden erikoisliike. Myymälä on tulvillaan kaunista ja käytännöllistä – itselle ja tuliaiseksi. Alakerrasta löytyy myös Oriveden matkailuinfo.

Talon yläkerrassa on pieni tunnelmallinen näyttelytila, jossa voi tutustua Pukuja Pirkanmaalta -kansallispukunäyttelyyn, joka esittelee mm. Oriveden kansallispuvun vaiheita. Esillä on Oriveden tarkistettu ja tarkistamaton puku sekä valikoima muita maakunnan kansallispukuja. Tervetuloa ihastelemaan pukuloistoa!

Näyttely on avoinna 25.2. saakka ti-pe 10-17 ja la 10-14.
Osoite: Keskustie 37, 35300 Orivesi

Talvifrisbeegolf

Frisbeegolf on monelle mukava kesäharrastus, mutta kiekkoja voi hyvin ulkoiluttaa myös talvisin. Orivesi DiscGolfParkista on otettu talveksi 2022-2023 käyttöön talviversio. Heittopaikkoja on siirretty siten, että talviradalla on vain yksi ladun ylitys. Muistathan huomioida mahdolliset hiihtäjät!

Orivesi DiscGolfPark talviradan ratakartan löydät täältä (pdf). Rata löytyy myös sekä Metrixistä että Udiscistä. Lennokkaita heittohetkiä!

Lisää vinkkejä lomailuun löydät Visit Orivesi -sivustolta.

Jaa lomatunnelmasi sosiaalisessa mediassa käyttämällä tunnisteita:

#visitorivesi

#villasukkapääkaupunki

Palaa uutislistaukseen