Urheilugaalan pääsihteeri Riia Martinoja avaa Villasukkajuoksun SM-kisat 18. helmikuuta

Villasukkajuoksun kolmannet SM-kisat saavat juhlallisen avauksen Orivedellä, kun Urheilugaalan pääsihteeri Riia Martinoja tulee kisojen avaajaksi ja suojelijaksi.

Tiedote 19.01.2022 klo 8.00 / Oriveden kaupunki ja Villasukkajuoksun SM-kisojen kisaorganisaatio

– On hieno kunnia toimia Villasukkajuoksun SM-kilpailun avaajana ja suojelijana. Otan tehtävän nöyrästi ja arvostaen vastaan, Riia Martinoja sanoo.

Kisahuuma valtaa Oriveden lauantaina 18.2.2023. Tapahtuma-alueena toimii Oriveden koulukeskuksen ja jäähallin ympäristö. Martinoja avaa kilpailun kello 9.15.

– Ympäröivä maailmantilanne haastaa meitä kaikkia. On äärimmäisen tärkeää tällaisina aikoina pitää hyvää huolta niin fyysisestä kuin henkisestäkin hyvinvoinnistamme. Villasukkajuoksun SM-kisat sopivat tähän täydellisesti. Luvassa on hauska, energisoiva ja iloinen koko perheen tapahtuma! Vielä ehtii ilmoittautumaan sopiviin sarjoihin, tämän kisan osalta on osallistumiskynnykset pyyhitty pois ja jokaiselle löytyy varmasti mieleinen matka ja sarja, kertoo Martinoja.

Martinoja toimii myös Lentopallon Mestaruusliigan johtajana. Villasukkajuoksun lisäksi lentopallo onkin orivesiläisille tuttu laji, pelaahan paikallinen OrPo:n naisten lentopallojoukkue jo ennätyksellistä 36. kauttaan pääsarjatasolla.

Orivedellä toimii myös lentopallolukio, jonka opiskelijat haastattelevat Martinojaa Villasukkajuoksun SM-kisojen avauksessa.

Urheilugaalan pääsihteeri Riia Martinoja.
Urheilugaalan pääsihteeri Riia Martinoja avaa vuoden 2023 Villasukkajuoksun SM-kisat. Kuva: Rivents Oy

Vuoden hauskin tapahtuma

Villasukkajuoksun SM-kisat on vuoden hauskin koko perheen tapahtuma.

– Ilmoittautuminen on hyvässä vauhdissa. Mukaan on tulossa jo yli viisikymmentä juoksijaa. Kisapäivään mennessä odotamme yli kahtasataa osallistujaa, kertoo tapahtumapäällikkö Reijo Kahelin.

Tapahtumassa on sarjat lapsille, nuorille, aikuisille ja joukkueille. Aikuisten kilpasarjoissa on vaihtoehtoina kolmen, kuuden ja 12 kilometrin naisten ja miesten sarjat Paltanmäen metsäpoluilla.

Nuoret (2007–2010 syntyneet) juoksevat kolmen kilometrin pituisen metsäreitin. Lapset (2011 ja sen jälkeen syntyneet) ja joukkueet juoksevat noin 200 metrin matkan kisakentällä. Joukkueet kisaavat myös parhaasta pukeutumisesta.

Kaikkiin sarjoihin ilmoittaudutaan ennakkoon Tiketin kautta. Lasten sarja on maksuton. Ilmoittautuminen onnistuu myös paikan päällä tapahtumapäivänä.

Orivesi oli Suomen liikkuvin kunta -finalisti Urheilugaalassa

Kisapaikkakunta Orivesi sai juuri hienoa näkyvyyttä Urheilugaalassa, jossa kaupunki oli kolmen finalistin joukossa ehdolla Suomen liikkuvimmaksi kunnaksi.

– Orivedellä on loistavat liikunnan olosuhteet, ja Villasukkajuoksun SM-kisat on yksi paikallinen erikoisuus, kertoo Oriveden kaupunginjohtaja Juha Kuusisto.

Oriveden kaupunki julistautui vuonna 2021 Suomen Villasukkapääkaupungiksi. Villasukkajuoksun SM-kisat järjestetään paikkakunnalla nyt kolmatta kertaa. Kisajärjestäjinä toimivat tällä kertaa Eräjärven kehittämisyhdistys ry ja Hirsilän seudun kylät ry. Oriveden kaupunki on tapahtuman pääyhteistyökumppani.

Villasukkajuoksun ”isänä” pidetään Juha Mietoa, joka on usein nostanut esille villasukkajuoksun hienot lajiominaisuudet. Mieto toimi ensimmäisten Villasukkajuoksun SM-kisojen avaajana vuonna 2019.

Lisätiedot:

Tapahtumapäällikkö Reijo Kahelin, reijo.kahelin@erajarvi.net, p. 050 0773015

Oriveden kaupunginjohtaja Juha Kuusisto, juha.kuusisto@orivesi.fi, p. 050 401 5790

Palaa uutislistaukseen