Viisi ajankohtaista villasukkavinkkiä

Orivesi on Suomen villasukkapääkaupunki. Tässä viisi ajankohtaista villasukkateemaista vinkkiä. Lämpimästi tervetuloa Orivedelle!

1. Ilmoittaudu mukaan Villasukkajuoksun SM-kisoihin

Orivedellä järjestetään vuosittain Villasukkajuoksun SM-kisat. Seuraavat kisat pidetään 17.2.2024. Viime vuonna kisoissa oli reilu 200 osallistujaa. Kisat tarjoavat sekä totisia urheilusuorituksia että iloista karnevaalihenkeä.

Villasukkajuoksun SM -kisatunnelmaa vuodelta 2023

Villasukkajuoksun SM-kilpailuihin voi osallistua kuka vain ja sarjoja on tarjolla moneen eri lähtöön. Kolmen kilometrin kilpasarja sopii hyvin myös ensikertalaisille. Polkujuoksua tai villasukkajuoksua jo pidempään harrastaneille on tarjoilla myös kuuden ja kahdentoista kilometrin kilpasarjat metsäpoluilla.

Lapset ja joukkueet kisaavat omissa sarjoissaan urheilukentällä. Villasukkajuoksun SM-kisoissa tärkeintä ei ole voitto, vaan se, että kaikilla on kivaa ja sukat pysyvät jaloissa; onhan kyseessä Vuoden Hauskin Tapahtuma!

> Lue lisää Villasukkajuoksun SM -kisatapahtumasta ja ilmoittaudu mukaan!

2. Neulo itsellesi tai läheisellesi Orivesi-Jonsukat

Oriveden kaupunkivillasukat on suunnitellut JonSukkien kehittäjä Jonna Kalliomäki.

Sukkasuunnittelun lähtökohdaksi otettiin Oriveden ilme. Sukanvarren Väre-kuvio on poimittu Oriveden kaupungin logosta. Väre kuvaa virtaavaa vettä, kumpuilevia peltoja ja kenkätehdashistoriaa. Lisäksi varteen on valittu kuvioksi sydän kuvaamaan villasukkarakkautta ja kaupunkirakkautta omaa asuinpaikkaa kohtaan.

Orivesi-JonSukat voi neuloa Oriveden brändiväreissä pinkkeinä tai turkooseina. Kyseessä on aloittelijallekin sopiva kirjoneulemalli. Oriveden kaupunkivillasukat on suunniteltu Novitan 7 veljestä -langalle tai muulle samanvahvuiselle langalle.

Orivesi Jonsukat
Valmiit Orivesi -JonSukat ovat kauniit ja lämpöiset

Kaupunki jakaa neuleohjetta maksutta verkkosivuillaan. Oriveden kaupungilla on täydet omistusoikeudet kaupunkivillasukkamalliin.

> Lataa Orivesi-JonSukkien neulontaohje täältä! (pdf)

3. Kokeile talven hittilajia – villasukkajuoksua

Orivedellä – Suomen Villasukkapääkaupungissa – voit kokeilla villasukkajuoksua virallisella Villasukkajuoksun SM -kisojen reitillä. Reitin lähtöpaikka on Oriveden jäähallin vieressä (osoitteessa Opintie 2, Orivesi). Virallinen kisareitti on noin kolmen kilometrin mittainen ja se on merkitty maastoon sinisillä nauhoilla.

Reitillä pääset ihailemaan Paltanmäen päältä kauniisti avautuvia maisemia sekä ainutlaatuista kotiseutumuseon miljöötä kuvauksellisine tuulimyllyineen. Paltanmäen alue on kokemisen arvoinen vaikka ei olisikaan lunta ja villasukkia varpaissa.

Villasukkailu on hauskaa ulkoilua

Orivedeltä löytyy myös paljon muita retkeilystä kiinnostuneelle matkailijalle sopivia kohteita.

>Tutustu Oriveden monipuolisiin retkeilymahdollisuuksiin

4. Seikkaile Sukkavartaantiellä ja ylitä villasukkasilta

Orivesi kuuluu vetovoimaiseen Tampereen kaupunkiseutuun. Sijaintimme ysitien, kantateiden ja rautatien risteyskohdassa on loistava! Meille on helppo saapua. Junamatka Tampereelta Orivedelle kestää vain 24 minuuttia.

Oriveden katunimistöstä löytyy mm. Sukkavartaantie. Tiesitkö, että Orivedeltä löytyy myös villasukkasilta? Siltä ylittää Valtatie 9:n.

Villasukkasiltaa pitkin pääsee kulkemaan Valtatie 9:n yli

5. Tule katsomaan, miltä näyttävät Orivarsa -patsaan villasukat

Orivarsa-patsas seisoo arvokkaasti Oriveden keskustassa neljällä kaviolla. Patsas on vuodelta 1990 ja sen on tehnyt kuvanveistäjä Aimo Tukiainen. Orivarsa-patsas sukitetaan perinteisesti osana Oriveden joulunavausta. Tällä seremonialla juhlistetaan lähestyviä Villasukkajuoksun SM-kisoja. Orivarsan villasukat on neulottu paikallisten yhdistysten yhteistyönä.

Kuvanviestäjä Aimo Tukiaisen tuotantoon voi tutustua tarkemmin Taidekeskus Purnussa.

Villasukitettu Orivarsa-patsas.
Orivarsa -patsaan villasukat

Lämpimästi tervetuloa Orivedelle – Suomen villasukkapääkaupunkiin!

>Tutustu matkailijan palveluihin ja kohteisiimme osoitteessa: visitorivesi.fi

Palaa uutislistaukseen