Junalla kotiin – Raiteita pitkin 24 minuutissa Tampereelta Orivedelle

Muuttajia houkutteleva Orivesi on turvallinen hyvän olon kaupunki, josta pääset 24 minuutissa junalla ja noin 30 minuutissa autolla Tampereen ytimeen. Juna kuljettaa pendelöijät, opiskelijat, matkailijat ja vierailijat. On mukava käydä muualla, mutta parasta on palata kotiin. Olisiko Orivedellä myös sinun kotisi paikka?

Junarata, linnunrata, mitä näitä on. Maailmankaikkeus. Orivesi sijaitsee maapallon kultaisessa leikkauspisteessä, näin todistaa meille Koiviston Tarmo. Kun zoomataan lähemmäs, nähdään, että Orivesi sijoittuu kehittyvän ysitien, kahden kantatien sekä rataverkon solmukohtaan, tiiviiksi osaksi Tampereen kaupunkiseutua.

Suuren kaupungin kainalossa hohtavat laaja Längelmävesi, jylhät luontohelmet ja kylien kulttuurimaisemat. Orivedellä olo oivallistuu, hengittäminen helpottuu ja rauha väreilee päästä varpaisiin. Vanha hämäläinen viisaus toteaa: ”Ku näät kiiree tuleva, nii käyt istumaa ja lasket kiiree ohitse.”

Jos pitäisi muuttaa johonkin Tampereelta, valinta olisi varmaan Orivesi. Mukava pikkukaupunki, josta on loistavat junayhteydet.

> Aivanko totta Orivedelle pääsee junalla? Mitä kaikkea muuta oivallisen kuuloinen pikkukaupunki tarjoaa? Tutustu täällä päiväkoteihin, kouluihin, asumiseen ja muihin palveluihimme!

Tulppaani-istutukset Kenkälintu-patsaalla, taustalla Orivesi-talo, polkupyörä ja pyöräkärry sekä jalankulkijoita.
Kuva: Jenni Koponen

Helppo tulla

Orivesi on kotoisa kaupunki, jossa erinomaiset palvelut ovat lähellä toisiaan ja harrastusmahdollisuudet huimaavat päätä. Meillä on poikkeuksellisen monipuolinen ja palkittu päiväkotien ja koulujen kansainvälisyyskasvatus, kulttuurikeitaat Purnusta Rönniin ja Oriveden Kampukseen sekä kolme kuntaa kattava oma kansalaisopisto.

Uutena asukkaana olen ollut todella positiivisesti yllättynyt julkisista palveluista.

Laadukkaat palvelut, loistavat harrastusmahdollisuudet liikunnasta kulttuuriin, ainutlaatuiset luontohelmet ja toimivat kulkuyhteydet luovat luksuspuitteet valtakunnan vetovoimaisimmalla kaupunkiseudulla.

Ilmakuvaa Kaupinrinteestä ja keskustasta.
Kuva: Pauli Noronen

Kiitos myös hyvistä palveluista kuten kyydeistä rautatieasemalle. Olen kehunut Orivettä kaikille! <3

Orivedelle on helppo tulla junalla ja autolla, ja lentokenttäkin on vain 40 minuutin päässä. Pikkubussi Nyssykkä kuljettaa sinut rautatieasemalta keskustaan ja takaisin – junalipun hinnalla! Otamme junantuomat lämpimästi vastaan.

Orivesiläiset ovat helposti lähestyttäviä, luotettavia ja huumorintajuisia.

> Kuinka Oriveden joukkoliikenne toimii? Miten pääsen keskustasta rautatieasemalle ja takaisin? Voinko tosiaan kulkea Nysse-kortilla? Täältä löydät kattavasti tietoa junista ja busseista!

Oriveden rautatieasema ja juna.
Kuva: Soile Yli-Pohja

Oivallista olla

On järkeä, on kuntoa, kun toimeen tartutaan, sanailee J.H. Erkko Hämäläisten laulussa. Orivesiläisellä lentopallolla, yleisurheilulla ja hiihdolla on pitkät perinteet. Meille on ensiarvoisen tärkeää, että asukkaamme voivat hyvin.

Olemme innovatiivisia liikkumisen lisäämisessä ja hyvän olon luomisessa. Orivesi on palkittu useaan kertaan hyvinvoinnin, liikunnan ja kansainvälisyyden saralla.

Huiput harrastusmahdollisuudet ja mahtava luonto.

Tärkein palkinto meille on onnellinen ja oppiva orivesiläinen, jonka innostus tarttuu muihinkin. Tämän tartunnan sinäkin haluat. Astu mukaan Oriveden innostavaan tarinaan!

Paljon palveluita keskustassa, lyhyet välimatkat, paljon parkkipaikkoja, kauniit istutukset, nätit jouluvalot, turvallinen ympäristö, kaikkinensa ihana!

> Missä niitä tontteja olikaan, voinko ostaa heti yhden ja kaverille kanssa? Kyllä vaan, täältä löydät heti varattavissa olevat omakotitonttimme!

Kuva: Jussi Valkeajoki

Sitaatit ovat suoria lainauksia asukaskyselyn vastauksista syksyltä 2023.

Aiheeseen liittyvää

Palaa uutislistaukseen