Kulku asemalaitureille muuttuu torstaista lähtien, myös pyörä- ja invapysäköinti siirtyvät

Torstaista 25.8.2022 lähtien asemalaitureille sekä junaan kulkeminen tapahtuu Asematieltä makasiinirakennuksen pohjoispuolelta, vanhan asemarakennuksen vierestä.

Tiedote 24.8.2022 / Väylävirasto ja Oriveden kaupunki

Pyöräpysäköinti järjestetään kulkureitin alkuun oikealle puolelle, Asematien risteykseen. Invataksille sekä invapysäköinnille osoitetaan paikat kulkureitin loppuun oikealle puolelle ennen laituria.

Ilmakuva, johon on merkitty uusi kulkureitti asemalaitureille,
Kulku laitureille siirtyy aseman poisajoväylän kohdalle. Kuva: Welado Oy

Oriveden rautatieaseman pysäköintialuetta uudistetaan. Korjaushanke kestää lokakuun loppuun saakka. Tuona aikana pysäköintialue on poissa käytöstä ja väliaikainen pysäköinti on järjestetty osoitteisiin Kenkätie 2-6 (asemaa vastapäätä, käynti Asematieltä), Asematie 9, Asematie 10, Asematie 11 ja Asematie 4.

Kyseessä on Väyläviraston ja Oriveden kaupungin yhteishanke. Urakoitsijana toimii Kreate Oy.

Karttakuva Oriveden aseman työmaan aikaisista liikennejärjestelyistä Asematiellä.
Väliaikaiset pysäköintipaikat sijaitsevat osoitteissa Kenkätie 2-6 (käynti Asematieltä), Asematie 9 (ei ole merkitty karttaan), Asematie 10, Asematie 11 ja Asematie 4. Nyssykän ja bussien pysäkki sijaitsee väliaikaisesti osoitteessa Asematie 11. Kuva: Welado Oy

Lisätietoja:

Terhi Haapaniemi
projektipäällikkö, Väylävirasto
029 534 3809
etunimi.sukunimi@vayla.fi

Matti Vesava
tekninen johtaja, Oriveden kaupunki
040133 9247
etunimi.sukunimi@orivesi.fi

Lisää hankkeesta:

Hankkeen nettisivut

Tampereen kaupunkiseudun MAL-sopimus

Oriveden aseman kehittämishankkeen tarkoituksena on parantaa yleisesti Oriveden aseman sekä sen liityntäpysäköinnin toimivuutta. Autojen parkkipaikkoja lisätään, ja alueelle varataan myös latauspaikkoja sähköautoille. Myös pyöräpysäköintiä parannetaan, sekä saatto- ja joukkoliikenteelle osoitetaan omat pysähdyspaikat.

Aseman kehittäminen perustuu valtion ja Tampereen kaupunkiseudun väliseen MAL-sopimukseen, jossa on määritetty merkittäviä parannustoimenpiteitä joukkoliikennejärjestelmän kehittämiseen. Hanke toteutetaan Oriveden kaupungin ja Väyläviraston yhteishankkeena.

Aiheeseen liittyvää

Palaa uutislistaukseen