Kulkuyhteyden muutos asemalaiturille tiistaina 25.10.2022

Tiistaina 25.10.2022 aamulla kulku, polkupyöräpysäköinti sekä liikuntarajoitteisten pysäköinti Oriveden asemalla siirretään takaisin aseman eteläiseen päähän lippuautomaatin kohdalle. Muu alue säilyy yhä työalueena toistaiseksi.

Tiedote 9.8.2022 / Väylävirasto ja Oriveden kaupunki

Oriveden aseman liityntäpysäköinnin kehittämiseen liittyvä rakentaminen käynnistyy
15.8. maanantaina.

Pysäköinti ohjataan väliaikaisesti nykyistä asemaa vastapäätä olevalle alueelle (Kenkätie 2-6) sekä osoitteisiin Asematie 9, Asematie 10, Asematie 11 ja Asematie 4. Paikalle asetetaan opasteita ohjaamaan autoja oikeaan paikkaan. Pysäköinti ei ole sallittu K-marketin pihaan, sillä se on varattu asiakaspysäköintiin.

Aseman pysäköinnin väliaikaiset liikennejärjestelyt kartalla.
Karttakuvaan on merkitty pinkillä väliaikaiset pysäköintialueet osoitteissa Kenkätie 2-6 (käynti Asematieltä), Asematie 9, Asematie 10, Asematie 11 ja Asematie 4. Nyssykän ja bussien pysäkki sijaitsee väliaikaisesti osoitteessa Asematie 11. Kuva: Oridea Oy

Tiistaina 25.10.2022 aamulla kulku, polkupyöräpysäköinti sekä liikuntarajoitteisten pysäköinti Oriveden asemalla siirretään takaisin aseman eteläiseen päähän lippuautomaatin kohdalle. Muu alue säilyy yhä työalueena toistaiseksi.

Kulku Asematieltä laitureille. Kuva: Welado Oy

Liityntäliikenne Nyssykän sekä bussilinjojen pysäkki on väliaikaisesti osoitteessa Asematie 11. Nyssykkä ja aseman linja-autoliikenne toimivat muutoin normaalisti koko korjaushankkeen ajan.

Oriveden kaupunki kannustaa junalla kulkijoita saapumaan työmaa-aikana asemalle kävellen, pyörällä tai bussilla.

Pysäköintialueeseen kohdistuvien töiden on tarkoitus valmistua marraskuun lopussa. Mainittujen töiden lisäksi kaupunki toteuttaa asemalla myös joitakin makasiinirakennukseen liittyviä töitä, sekä kivetyksien ja istutuksien uusimista.

Lisätietoja:

Terhi Haapaniemi
projektipäällikkö, Väylävirasto
029 534 3809
etunimi.sukunimi@vayla.fi

Matti Vesava
tekninen johtaja, Oriveden kaupunki
040 133 9247
etunimi.sukunimi@orivesi.fi

Liitteet:

Pysäköinti alueella (pdf)

Kulku laitureille (pdf)

Lisää hankkeesta:

Hankkeen nettisivut

Tiedote: Aseman kehittäminen alkaa

Tampereen kaupunkiseudun MAL-sopimus

Oriveden aseman kehittämishankkeen tarkoituksena on parantaa yleisesti Oriveden aseman sekä sen liityntäpysäköinnin toimivuutta. Autojen parkkipaikkoja lisätään, ja alueelle varataan myös latauspaikkoja sähköautoille. Myös pyöräpysäköintiä parannetaan, sekä saatto- ja joukkoliikenteelle osoitetaan omat pysähdyspaikat.

Aseman kehittäminen perustuu valtion ja Tampereen kaupunkiseudun väliseen MAL-sopimukseen, jossa on määritetty merkittäviä parannustoimenpiteitä joukkoliikennejärjestelmän kehittämiseen. Hanke toteutetaan Oriveden kaupungin ja Väyläviraston yhteishankkeena.

12.8.2022: Tiedotetta muokattu Nyssykän pysäkin osalta. Nyssykän pysäkki siirretään korjaushankkeen ajaksi samaan paikkaan muiden bussien kanssa, osoitteeseen Asematie 11.

7.9.2022: Tiedotteeseen muokattu muuttuneet liikennejärjestelyt.

21.10.2022: Tiedotteeseen muokattu muuttuneet liikennejärjestelyt.

Palaa uutislistaukseen