Uusi Mattilanniityn asuinalue hakuun elokuussa – asu kotoisasti keskellä kaupunkia

Oriveden kaupunki luovuttaa haettavaksi 17 uutta omakotitonttia Mattilanniityn asuinalueelta. Alue sijoittuu aivan keskustan tuntumaan sekä hiihtolatujen ja maastopyöräreittien äärelle.

− Mattilanniitty tarjoaa harvinaisen hienon mahdollisuuden päästä asumaan luonnonkauniiseen ympäristöön hyvien palvelujen välittömään läheisyyteen, kertoo Oriveden kaupungin elinvoimajohtaja Tuija Aro.

Uusi asuinalue rakentuu suosittujen Hakamäen ja Moision omakotialueiden viereen, vain kilometrin päähän keskustasta. Jäähalli, uimahalli, Suojan urheilukenttä ja liikuntahalli sijaitsevat lähietäisyydellä.

− Mattilanniitty palvelee erityisen hyvin liikunnallisen elämäntavan ystäviä. Valaistu ulkoilureitti kulkee aivan alueen vierestä. Orivedellä on Pirkanmaan parhaat luonnonlumiladut, Aro kehuu.

Asuinalueelta voi asioida keskustassa kätevästi kävellen tai pyörällä. Läheisiltä bussipysäkeiltä pääsee Nyssen, kaukoliikenteen bussin tai OnniBussin kyytiin. Keskustan lähijunaseisakkeella pysähtyvät lähijunat matkalla Tampereen ja Keuruun suuntaan. Oriveden juna-asemallekin on matkaa vain noin neljä kilometriä.

Ilmakuva, jonka etualalla näkyy keskustaa ja taka-alalla Mattilanniityn tulevaa asuinaluetta.
Mattilanniitty sijoittuu kivenheiton päähän keskustasta. Uusi asuinalue kuvassa taka-alalla. Kuva: Hannu Vallas

Tontit haettavaksi elokuussa

Mattilanniittyyn on kaavoitettu kaikkiaan 37 pientalotonttia. Ensimmäisessä vaiheessa luovutetaan korttelit 221−224 eli 17 tonttia. Tontit tulevat haettavaksi elokuussa.

Tonteille rakennettavat päärakennukset voivat olla yksi- tai kaksikerroksisia. Tonttien koot vaihtelevat 500 neliömetristä 2 800 neliömetriin. Osa tonteista on kaavoitettu asuinpientaloille, jolloin myös rivi- ja paritalot ovat mahdollisia omakotitalojen lisäksi. Oriveden kaupunginhallitus on määrittänyt tonttien neliöhinnaksi 15 euroa. Kaikissa tonteissa on myös vuokrausmahdollisuus.

− Tonttien hinta-laatusuhde on poikkeuksellisen hyvä. Orivesi vastaa erittäin hyvin myös lisääntyneen etätyön mahdollistamiin haaveisiin maaseutumaisemmasta asumisesta, mikä näkyy jo nyt tonttien ja omakotitalojen kiihtyneenä kysyntänä, Aro sanoo.

Mattilanniityn kaavakartta, jossa näkyy uudet tontit ja niiden pinta-alat.
Ensimmäisen vaiheen tontit tulevat hakuun elokuussa 2022 ja toisen vaiheen tontit myöhemmin.

Lisätiedot:

Oriveden kaupungin elinvoimajohtaja Tuija Aro, tuija.aro@orivesi.fi, p. 040 531 1736

Oriveden kaupungin vs. kaavoituspäällikkö Tea Jylhä,, tea.jylha@orivesi.fi, p. 050 329 5303

Palaa uutislistaukseen