Vaaleahiuksinen tyttö kukkaniityllä.

Mattilanniityssä kohtaavat erinomainen sijainti ja edulliset tontit. Tonttien hinnat ovat alkaen 11 745 euroa.

Mattilanniityn ensimmäisen vaiheen tontit (17 kappaletta) ovat myynnissä ja varattavissa. Tonteista seitsemän on varattu ja kolme myyty. Lisätietoa tontin ostamisesta ja varaamisesta löydät alta.

> Katso karttapalvelustamme (arcgis.com) vapaat tontit, niiden hinnat, pinta-alat, rakennusoikeudet ym. tiedot!

Kotoisasti keskellä kaupunkia

Asetu asukkaaksi historiallisen Mattilan tilan vainioille! Mattilanniitty on aivan uusi asuinalue keskustan välittömässä läheisyydessä, suositun Hakamäen alueen vieressä. Keskustan palvelut sekä jäähalli, uimahalli, Suojan urheilukenttä ja liikuntahalli sijaitsevat lähietäisyydellä. Pujahda omalta pihaltasi Paltanmäen poluille ja laduille!

Mattilanniitty on oiva valinta ekologisen elämäntavan ystävälle. Asuinalueelta asioit kätevästi keskustassa kävellen tai pyörällä. Läheisiltä bussipysäkeiltä voit nousta Nyssen, kaukoliikenteen bussin tai OnniBussin kyytiin. Keskustan lähijunaseisakkeelta pääset lähijunan kyydissä Tampereen tai Keuruun suuntaan.

Mattilanniittyyn voit rakentaa juuri sinun haaveidesi kodin. Alueella ei ole rakentamistapaohjeita, vaan rakentamista ohjaavat asemakaavamääräykset sekä rakennusjärjestys. Päärakennukset voivat olla yksi- tai kaksikerroksisia. Tontteja on yhteensä 37. Niistä 16 on kaavoitettu asuinpientaloille (eli myös rivitalot ja paritalot ovat mahdollisia omakotitalon lisäksi).

Lataa Mattilanniityn kaavakartta (pdf)!

> Kiinnostuitko? Hae tonttia Suomi.fi-palvelun lomakkeella!

Mattilanniityn asuinalue kuvattuna dronella kesällä 2023.
Mattilanniitty tarjoaa kodillesi luonnon ympäröimän asuinalueen aivan palvelujen äärestä ja liikuntareittien varrelta. Mattilanniittyyn on rakennettu yksi omakotitalo ja rakenteilla on toinen. 17 tontista on vapaana seitsemän. Kuva on otettu kesällä 2023. Kuva: Pauli Noronen

Tonttien tiedot ja asemakaava

Oriveden kaupunki on luovuttamassa Mattilanniityn tontteja. Ensimmäiseen luovutukseen tulevat korttelien 221–224 tontit, joita on yhteensä 17 kpl, ja näiden tonttien koot vaihtelevat välillä 800–2300 m².

Tonttien neliöhinta: 15 €.

Tonttien vuokraus: Kaikissa kaupungin tonteissa on myös vuokrausmahdollisuus, jolloin vuosivuokra on 5 % rakennuspaikan myyntihinnasta eikä vuokratonteilla ole lunastusoikeutta. Vuokra-aika on 30–50 vuotta ja perusvuokra sidotaan elinkustannusindeksiin.

Asemakaavamerkinnät:

Ensimmäisessä haussa on sekä erillispientalojen (AO) että asuinpientalojen (AP) korttelialueita. Korttelialueet ovat merkitty kaavaan isokokoisilla numeroilla ja tontit pienemmillä numeroilla. Kortteleittain asemakaavaan on merkitty roomalaisilla numeroilla rakennusten suurin sallittu kerrosluku. Murtoluku roomalaisen numeron jäljessä osoittaa, kuinka suuren osan rakennuksen ensimmäisen kerroksen alasta saa käyttää ullakon tasolla kerrosalaan luettavaksi tilaksi. Sulkeissa oleva murtoluku roomalaisen numeron edessä osoittaa, paljonko ensimmäisen kerroksen rakennusalaan luettava tila saa olla suurimman kerroksen alasta. Kortteleittain on ilmoitettu myös tehokkuusluku (e) eli kerrosalan suhde tontin pinta-alaan. Rakennusoikeus lasketaan tehokkuusluvun ja tontin pinta-alan tulona.

Asemakaavan mukaiset tontit on lohkottu ja merkitty kiinteistörekisteriin.

> Kiinnostuitko? Hae tonttia Suomi.fi-palvelun lomakkeella!

Tonttien ostaminen/varaaminen

  • Voit tehdä tontista varaushakemuksen tai suoraan ostohakemuksen. Tontin varaus-/ostohakemus tehdään ensisijaisesti sähköisellä lomakkeella Suomi-palvelussa: Tontin varaus-/ostohakemus Suomi.fi-palvelussa
  • Vaihtoehtoisesti voit hakea tonttia tulostettavalla pdf-lomakkeella, joka täytetään ja palautetaan maankäyttöpäällikölle tai kaavasuunnittelijalle: Tontin varaus-/ostolomake (pdf)
  • Voit varata tontin enintään 6 kuukauden ajaksi. Jos sinulla on perusteltu, hyväksyttävä syy, voit hakea jatkoa varaukseen enintään toiset 6 kuukautta.
  • Varausmaksu on 600 € / 6 kk ja se hyvitetään kauppahinnasta lukuun ottamatta käsittelykuluja (100 €). Jatkoajalta varausmaksu on 500 € /6kk.
  • Varausaikana sinun tulee ostaa tai vuokrata tontti. Voimme myydä tai vuokrata tontin varaussopimuksen tehneelle varaajalle.
  • Rakentajan oppaasta löydät tarkemman toimintaohjeen tontin varaajalle.

Muut kulut/maksut

Kaupanvahvistajapalkkio: maksetaan kaupanvahvistajalle ja on suuruudeltaan maa- ja metsätalousministeriön säätämän asetuksen mukainen (120 €).

Varainsiirtovero: maksetaan valtiolle kiinteistökaupan lainhuudatuksen yhteydessä, ja on suuruudeltaan 4 % kauppahinnasta. Vuokratontille on haettava vuokraoikeuden kirjaus maanmittauslaitokselta.

Lainhuudatuskustannukset: maanmittauslaitoksen hinnaston mukaan

Kiinteistönmuodostuskustannukset: Valmiiksi muodostetuista kiinteistöistä kaupunki laskuttaa ostajalta 1100 €.

Rakennuslupa: Rakennuslupaprosessi hoidetaan sähköisesti www.lupapiste.fi – palvelun kautta. Rakennuslupaa tulee hakea vuoden kuluessa kaupantekohetkestä. Rakennusvalvontaviranomaiset suosittelevat alustavien suunnitelmien esittämistä, ennen varsinaisen rakennuslupahakemuksen jättämistä. Luvan varsinainen käsittely aloitetaan hakemuksen jättämisen jälkeen, mutta käsittelyaikaan vaikuttaa myös esimerkiksi tarvittavien asiakirjojen toimitusnopeus. Rakennuslupa-asiakirjat voi jättää rakennusvalvontaan valmisteltaviksi, kun varauspäätös on lainvoimainen, mutta lupa voidaan myöntää vasta, kun kauppakirja tai vuokrasopimus on allekirjoitettu. Tarkemmat tiedot rakennusluvasta ja siihen liittyvistä maksuista löytyy täältä.

Sähköliittymämaksu: Sähkönjakelusta Oriveden alueella vastaa verkkopalveluyhtiö Elenia. Tarkemmat tiedot sähköliittymistä löytyvät Elenia Oy:n verkkosivuilta.

Vesiliittymämaksu: Enintään kahden asunnon pientalojen vesihuollon liittymismaksut peritään maksuluokittain rakennuksen koon ja palvelujen käytön perusteella. Liittymismaksu, jossa on huomioitu sekä vesi että viemäröinti, vaihtelee välillä 1452,60 €-4196,40 €. Lisäksi peritään runkojohtoliitoksien rakentamiskuluina vesijohdon osalta 177,86 € ja viemärin osalta 198,20 €. Muilla kiinteistötyypeillä liittymismaksun yksikköhinta on 2,69 €/k-m². Kiinteistötyypeillä on kertoimet tyypin mukaan (esim. rivitalon kerroin on 4). Lisätietoja liittymismaksuista löytyy kaupungin vesihuollosta ja yksityiskohtainen taulukko maksuista täältä.

> Kiinnostuitko? Hae tonttia tästä!

Rakentaminen

Kunnallistekniikan ja katujen rakenteiden osalta alue valmistuu elokuun 2022 loppuun mennessä.

Rakentamista varten tarvitaan rakennuslupa (katso kohta muut kulut/maksut).

Rakentamisen tulee tapahtua kolmen vuoden kuluessa kaupantekohetkestä, jolloin valmiusasteen tulee olla sellainen, että rakennus voidaan katselmuksessa hyväksyä käyttöön.

Mattilanniityn alueella ei ole rakentamistapaohjeita, vaan rakentamista ohjaavat asemakaavamääräykset sekä rakennusjärjestys. Mattilanniityn tonteille voi jokaiselle rakentaa myös yksikerroksisen talon.

Rakennukset tulee lähtökohtaisesti sijoittaa asemakaavan mukaiselle rakennusalalle. Rakennusluvan yhteydessä voidaan myöntää vähäisiä poikkeuksia rakennusalan rajasta perustelluista syistä. Lisätietoja voi tiedustella kaupungin rakennusvalvonnasta.

Mattilanniityn alueelle on tehty yleispiirteinen rakennettavuusselvitys (pdf). Tarkemmat maaperätutkimukset ovat tontin ostajan vastuulla.

Mikäli maalämmön valitseminen lämmitysratkaisuksi kiinnostaa, voi lisätietoja kysellä rakennusvalvonnasta.

> Kiinnostuitko? Hae tonttia tästä!

Lähialueen palvelut

Päiväkoti, lähin 0,8 km

Kultavuoren alakoulu 1,6 km

Yläkoulu 1,3 km

Lukio 1,3 km

Keskusta 1,1 km

Keskustan lähijunaseisake 1,7 km

Rautatieasema 4,0 km

Linja-autoasema 0,7 km

Liikuntahalli 1 km

Jäähalli 1,3 km

Uimahalli 1,3 km

Lähin kauppa 0,7 km

> Kiinnostuitko? Hae tonttia tästä!

DENin tontti + talo -paketit Mattilanniityssä nyt myynnissä!

DEN Finland Oy varasi Mattilanniitystä neljä tonttia, joille yhtiö toteuttaa yhteistyökumppaneidensa kanssa Tontti + talo -paketit. DENin Tontti + talo -paketti on uusi omakotitalo tontteineen ulkomaalausta ja nurmimultaa myöten. Loppuun asti pitävä budjetti on tiedossa hankkeen alusta lähtien. Asiakas pääsee suunnittelemaan tulevan kotinsa sisustuksen. Pakettien myynti on nyt käynnissä:

Niittykuja 4 (etuovi.com)

Niittykuja 2 (etuovi.com)

Tutustu DEN:in tontti + talo -pakettien ja Mattilanniityn yhteisesitteeseen (pdf)!

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä:

Kiinteistömaailma Orivesi,
p. 040 120 5010 (Pasi Bergqvist)
p. 040 120 5001 (Tiina Bergqvist)
orivesi@kiinteistomaailma.fi

Mattilanniityn asuinaluetta dronella kuvattuna.
Mattilanniityn asuinalueen maisemaa kesällä 2023. Kuva: Pauli Noronen

Muut omakotitontit

Orivedeltä löydät hyvän valikoiman heti varattavissa olevia tontteja. Muun muassa Tallukalliolla on muutamia aivan uusia tontteja.

Orivedellä toteutat asumisen unelmasi edullisesti. Meiltä löydät juuri sinulle sopivan tontin, suuren tai pienemmän. Kaupungin tontit sijaitsevat lähellä keskustaa ja palveluja. Voit hoitaa kaiken asiointisi ruuhkattomasti ja lyhyiden välimatkojen päästä. Säästyvä aika on arjen paras ylellisyystuote.

Huomaathan, että kaikissa omakotitonteissa on myös vuokrausmahdollisuus.

> Tallukallio

> Aseman seutu

> Kylätontit

> Muut omakotitontit

Asukkaiden kokemuksia

Ota yhteyttä


Antti Kivikko

Maankäyttöpäällikkö

040 133 9133

Ota yhteyttä


Dennis Somelar

Kaavasuunnittelija

040 133 9087