Uusia omakotitontteja ennakkovaraukseen hiihtolatujen vierestä ja keskustan kainalosta Orivedellä

Kaupunginhallitus on asettanut varattavaksi kuusi uutta omakotitonttia Tallukallion alueelta. Tallukallionkujan kunnallistekniikan rakentaminen on jo hyvässä vauhdissa ja rakentamaan pääsee viimeistään kesäkuun alusta. Tontin voi ennakkovarata heti.

− Tallukallionkujan rakentamista päätettiin vauhdittaa tonttien kysynnän perusteella. Juuri ennakkovarattavaksi tulleet tontit ovat jo herättäneet kiinnostusta eikä ihme, sillä niiden sijainti on loistava, kertoo Oriveden kaupungin elinvoimajohtaja Tuija Aro.

Tallukallion alue sijoittuu vain puolentoista kilometrin päähän Oriveden keskustasta, mutta aivan hiihtolatujen ja ulkoilureittien viereen.

− Meillä Orivedellä on Pirkanmaan parhaat luonnonlumiladut sekä hiihdon harjoitteluun tarkoitettu upea Hiihtomaa, kaupunginjohtaja Juha Kuusisto sanoo.

Tallukalliolta on päiväkotiin puolitoista ja alakouluun kaksi kilometriä, yläkouluun ja lukiolle 1,6 kilometriä, lähijunaseisakkeelle reilut kaksi kilometriä ja juna-asemalle neljä kilometriä. Koulukeskuksella sijaitsee myös jäähalli. Keskustasta taas löytyvät uimahalli ja liikuntahalli.

− Orivedeltä kulkee hyvin näppärästi ja nopeasti junalla Tampereelle. Lähi- tai kaukojunamatka kestää vain 24 minuuttia, Aro sanoo.

> Tutustu Oriveden kaupungin omakotitonttien houkuttelevaan tarjontaan!

Kaavakuvassa Tallukallionkujan uudet tontit.

Ylellistä väljyyttä

Tallukallionkujalla on nyt ennakkovarattavana kuusi uutta pientalon rakennuspaikkaa. Tonteista viidelle voi rakentaa rinnetalon ja yhdelle puolitoistakerroksisen rakennuksen. Kaikille tonteille voi myös toteuttaa yksikerroksisen omakotitalon.

− Tontit ovat suurehkoja, 1448−1621 neliömetriä. Orivesi tarjoaa omakotirakentajille ylellistä väljyyttä, Kuusisto kertoo.

Tonttien rakennusoikeus on 20 prosenttia rakennuspaikan pinta-alasta. Tonttien hinnaksi kaupunginhallitus asetti 10 euroa neliömetriä kohden.

Tallukallionkujan kunnallistekniikan rakentaminen on aloitettu tänä syksynä. Jos talvi jatkuu lauhana, työt voivat valmistua vielä tämän vuoden puolella. Tontteja pääsee rakentamaan kuitenkin viimeistään ensi vuoden kesäkuussa.

Juuri ennakkovarattavaksi asetettujen tonttien lisäksi alueella on vapaana kolme muuta uudehkoa tonttia Tallukalliontien varressa. Myös suositulta Hakamäen alueelta löytyy vielä muutama vapaa tontti.

Tontin voi varata ennakkoon lähettämällä sähköpostia Oriveden kaupungin kirjaamoon, kirjaamo@orivesi.fi. Ennakkovaraukset kirjataan saapumisjärjestyksessä. Varsinaisesta varaussopimuksesta ja tontin myynnistä sovitaan erikseen. Kaikissa tonteissa on myös vuokrausmahdollisuus.

Lisätty 3.12.2021: Tallukallionkuja 7:stä ja 9:stä on tehty ennakkovaraukset. Halutessasi voit ilmoittautua jonoon.

Hiihtäjiä Oriveden Hiihtomaassa.
Tallukalliolta on suora yhteys Leppästenvuoren-Paltanmäen hiihtoladuille sekä Hiihtomaahan. Kuva: Jani Taipale

Ota yhteyttä


Seppo Tingvall (virkavapaalla). Sijaisena toimii vs. kaavoituspäällikkö Tea Jylhä puh. 050 329 5303

Kaavoituspäällikkö

040 133 9133
Palaa uutislistaukseen