Villasukkapääkaupunki Orivesi Suomen kädentaidot -messuille – osastolla tavattavissa JonSukkien Jonna Kalliomäki

Suomen Kädentaidot -messut järjestetään 12-14.11.2021 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Suomen villasukkapääkaupunki Orivesi esittäytyy messuilla omalla osastollaan, josta voi hankkia uniikkeja orivesiläistuotteita.

Orivesi julistautui vuoden alussa Suomen Villasukkapääkaupungiksi. Tempaus sai paljon positiivista mediahuomiota. Orivesi on jo aiemmin tullut tunnetuksi Villasukkajuoksun SM-kilpailujen kotipaikkana. Kuluneen vuoden aikana kaupunki on halunnut ottaa kaiken irti villasukista.

− Osallistumme messuille ensimmäistä kertaa ja ihan kokeilumielessä, kertoo Oriveden kaupungin yrityskoordinaattori Irene Suhonen. – Kädentaidot-messuilla käy runsaasti käsitöiden ja villasukkien ystäviä, joille haluamme markkinoida Orivettä houkuttelevana ja kotoisana asuinpaikkana ja matkailukohteena.

Oriveden kaupunki lanseerasi keväällä 2021 omat kaupunkivillasukat, joiden suunnittelija on Jonna Kalliomäki (ent. Nordström). Orivesi-JonSukat on helppo, aloittelijallekin sopiva kirjoneulemalli.

Sukanvarren Väre-kuvio on poimittu Oriveden kaupungin logosta. Väre kuvaa virtaavaa vettä, kumpuilevia peltoja ja kenkäteollisuushistoriaa. Lisäksi varresta löytyy rakkauden symboli sydän, joka kuvaa villasukkarakkautta ja kaupunkirakkautta omaa asuinpaikkaa kohtaan.

− Jonna Kalliomäki on tavattavissa messuosastollamme sunnuntaina 14.11. kello 13-15. Osastollamme on myös jaossa ilmainen Orivesi-JonSukkien ohje, Suhonen kertoo.

> Voit ladata Orivesi-JonSukkien ohjeen täältä!

Turkoosit Orivesi-JonSukat maastopyöräilijän jalassa.
Kuva: Jani Taipale

Unelmien lankakauppa jalkautuu Oriveden osastolle

− Meillä Orivedellä on paljon kädentaitoihin ja luonnonmateriaaleihin liittyvää yritystoimintaa sekä luonto- ja matkailukohteita, joista olemme ylpeitä. Orivedellä järjestetään myös vuoden hauskin tapahtuma, Villasukkajuoksun SM-kisat, Suhonen mainitsee.

Kaupungin messuosastolla ovat orivesiläisistä yrityksistä mukana ChefBug Oy Ltd, Onnenlankamoinen, Eräjärven Eerola, Vadelmavuori Production sekä Taitokeskus Orivesi.

ChefBug toimii vanhalla Vihasjärven kansakoululla, jonka rakennukset itsessään ovat jo perinnekäsityötä. Kansakoululla on sesonkimuotoisesti kahvila ja näyttelyjä sekä tulevaisuudessa mahdollisesti laajempi perinnekäsityömyymälä. Oriveden messuosastolta voi hankkia ChefBugin mehiläisvahatuotteita, perinnekäsitöitä sekä luonnonyrttejä lankojen ja tekstiilien värjäämiseen.

Onnenlankamoinen on neulovan ihmisen unelmien lankakauppa Oriveden keskustassa. Valikoimasta löytyvät langat ja tarvikkeet niin villasukkiin, asusteisiin kuin isompiinkin projekteihin. Puotiin voi tulla ostoksille, inspiroitumaan, tutustumaan uusiin lankatuttavuuksiin tai vaikkapa istahtamaan hetkeksi käsityön äärelle. Liikkeen omistaja Laura Lehtinen auttaa ja opastaa mielellään myös langan tai projektin valinnassa. Onnenlankamoinen tuo messujen ajaksi osan houkuttelevasta tuotevalikoimastaan myyntiin Oriveden kaupungin osastolle.

> Tutustu Oriveden matkailukohteisiin!

Auvisen talo ulkoapäin kuvattuna.

Matkailuvinkkejä, lastenkirjoja ja Orivesi-JonSukka-paketteja

Eräjärven Eerola on Oriveden Eräjärvellä sijaitseva, 300-vuotias sukutila. Tilan esineistö, tekstiilit, perinneympäristö ja tarinat muodostavat ainutlaatuisen kiehtovan kokonaisuuden. Tilalla on tarjolla ruokailu-, majoitus-, sekä juhlapalveluita. Eerola esittelee messuilla palveluitaan.

Vadelmavuori Production on uusi kirjailijan ja kuvittajan perustama yritys, joka on juuri saanut valmiiksi Orivesi-aiheisen lasten matkailukirjan. Reippaat löytöretkeilijät seikkailevat Oriveden luontokohteissa ja etsivät uuden ystävänsä kadonnutta villasukkaa. Kirjan ja siihen liittyviä oheistuotteita voi ostaa messuilta mukaansa.

Taitokeskus Auvinen on tunnelmallinen kädentaitojen talo, joka palvelee käsityöharrastajia ja matkailijoita monipuolisesti. Myymälässä on tarjolla käsityömateriaaleja sekä kotimaisia käsityötuotteita. Auvisen talossa, kuten paikalliset taloa kutsuvat, on tarjolla kurssitoimintaa, lasten käsityö- ja muotoilukoulun opetusta, näyttelyitä sekä kutomo. Tiloissa toimii myös Oriveden kaupungin matkailuinfo. Taitokeskus Orivesi tuo messuosastolle myyntiin Orivesi-JonSukka-tarvikepaketteja sekä valikoiman Orivesi-tuotteita.

> Tutustu Oriveden matkailukohteisiin!

Uudenlainen konsepti

Oriveden kaupungin alueellinen yhteisosasto on uudenlainen konsepti, jollaisia Suomen Kädentaidot -messuilla ei ole juurikaan aikaisemmin ollut.

– Perinteet ovat nyt arvossaan: käsityöt, kotoilu, väljyys, maaseutu ja luonto. Orivesi tarjoaa matkailijoille, mökkiläisille ja asukkaille viihtyisän ja turvallisen ympäristön villasukkakärjellä. Haluamme toivottaa sinut lämpimästi tervetulleeksi tutustumaan Suomen Villasukkapääkaupunkiin messuosastolla A950, Irene Suhonen kannustaa.

> Lue lisää Suomen Villasukkapääkaupungista!

Aiheeseen liittyvää

Palaa uutislistaukseen