Ulkoliikuntapaikat avautumassa talviurheilijoille – frisbeegolfradalla talvirajoituksia

Sääolosuhteet ovat mahdollistaneet talviulkoliikuntapaikkojen käyttöönoton vuodenvaihteen aikana. Hiihtämään pääsee jo Hiihtomaassa sekä Leppästenvuoren ja Paltanmäen reiteillä. Jääkentistä on käyttökunnossa jäähallin yläkenttä.

Jäähallin yläkentällä pääsee nyt luistelemaan ja pelailemaan. Jäähallin sulusta johtuen ulkokaukalo on kuluvalla viikolla osittain varattu joukkueiden käyttöön seuraavasti: ma 4.1.-pe 8.1. päivittäin klo 16.45-19.15 sekä ke 6.1. klo 19.30-20.30. Muina aikoina ulkokaukalo on vapaassa käytössä.

Käpykaristamon, Karpinlahden, Hirsilän ja Eräjärven ulkojäät ovat vielä huollossa. Kaupunki tiedottaa heti, kun jäät ovat käyttökunnossa.

Hiihtoladuille pääsee Hiihtomaassa sekä Leppästenvuorella, yhdysreitillä ja Paltanmäessä. Myös Teerijärven kierroksen alkupäähän on saatu tehtyä latupohjia. Näitä reittejä huoltaa Oriveden Ponnistuksen hiihtojaosto. Ajantasaisen latutilanteen voi tarkistaa hiihtojaoston Latuinfo-verkkosivulta.

Peltoladut ajetaan lumitilanteen salliessa viikolta 3 alkaen. Peltolatuja huoltaa kaupungin liikuntapalvelut.

Maanantaisin ja torstaisin klo 20-22 yhdysladulla ja Paltanmäessä on koirahiihtovuoro, mikä tarkoittaa sitä, että koirahiihdon harrastajat voivat hiihtää yhdessä koirien kanssa vapaan hiihtotyylin latupohjalla. Koirien pitää olla kytkettyinä. Koirahiihtovuoro on tarkoitettu vain lajin harrastajille. Samaan aikaan ladulla voi hiihtää myös ilman koiraa, mutta on muistettava noudattaa oikeaa kulkusuuntaa ja omaa latu-uraa.

Pulkkamäkeen pääsee Paltanmäessä ja Rovastinkankaalla. Leppästenvuoren rinteeseen on merkitty alhaalta katsoen vasen eli Tredun puoleinen reuna mäenlaskua varten. Oikea reuna on tarkoitettu hiihtäjille, ja sitä pitkin ei saa kävellä eikä laskea mäkeä. Hiihtoladuilla ei muutoinkaan saa kävellä eikä kulkea moottoriajoneuvoilla. Hiihtomaan iso mäki on tarkoitettu hiihtäjille.

Oriveden DiscGolfPark-radan talvirajoitukset ovat voimassa huhtikuun alkuun. Väylät 5, 17 ja 18 on suljettu täysin. Kävely latupohjilla on kiellettyä koko radan alueella. Virkistys- ja retkeilyreiteillä ei ole talvikunnossapitoa. Polttopuuhuolto tehdään säävarauksella. Myöskään Paltanmäen Elämysportaissa ei ole talvikunnossapitoa.

Yhteystiedot:

Liikuntapaikanhoito p. 040 1339204 arkisin klo 8-15.30 (vikailmoitukset sekä kohdeinfot)

Palaa uutislistaukseen