Mattilanniityn tonttien haku alkaa 15. elokuuta

Oriveden kaupunki on luovuttamassa tontteja uudelta Mattilanniityn asuinalueelta. Mattilanniitty sijaitsee aivan keskustan palvelujen, ulkoilureittien ja joukkoliikenneyhteyksien äärellä.

Ensimmäiseen hakuun tulevat 17 tonttia kortteleista 221–224. Tonttien koot vaihtelevat 800 neliömetristä 2 300 neliömetriin. Tonteille voi rakentaa yksi- tai kaksikerroksisia päärakennuksia. Osa tonteista on kaavoitettu asuinpientaloille, jolloin myös rivi- ja paritalot ovat omakotitalojen lisäksi mahdollisia. Mattilanniityn tonttien neliöhinta on 15 euroa. Kaikissa tonteissa on myös vuokrausmahdollisuus.

– Edullinen tontti on kätevä tapa säästää rakennuskustannuksissa. Oriveden tonttihinnat ovat koko Tampereen kaupunkiseudun edullisimmat, kertoo kaupungin elinvoimajohtaja Tuija Aro.

Mattilanniityn kaavakartta, jossa näkyy uudet tontit ja niiden pinta-alat.
Ensimmäisessä vaiheessa luovutetaan 17 tonttia kortteleista 221-224.

Tontit arvotaan hakijoiden kesken

Tonttien hakuaika on 15.8.–5.9.2022. Tontteja voi hakea Mattilanniityn verkkosivulla julkaistavalla lomakkeella. Jos samaan tonttiin on useita hakijoita, tontit arvotaan hakijoiden kesken. Myös varasijat arvotaan.

Hakija voi valita hakemukseen tärkeysjärjestyksessä yhdestä viiteen tonttia tai ilmoittaa, että on valmis ottamaan vastaan minkä tahansa alueen tonteista. Yksi ruokakunta voi tehdä vain yhden hakemuksen.

Arvonta suoritetaan 9.9.2022 ja tilaisuutta on mahdollista seurata etäyhteydellä. Arvonnassa asuinpientalojen tonteille (kortteli 224) etusijalla ovat rivitalon rakentajat ja seuraavaksi kytkettyjen pientalojen, kuten paritalon, rakentajat. Arvonnan jälkeen vapaaksi jääneet tontit tulevat varattaviksi kaupungin yleisten varaus- ja luovutusehtojen mukaisesti.

Kaksi fatbike-pyörää maastossa Teerijärvien ympäristössä.
Mattilanniitty sijaitsee aivan ulkoilureittien vieressä.

Harvinaisen hyvä sijainti

– Rakennuspaikoille voi tulla tutustumaan hakuaikana, Aro sanoo. – Järjestämme haun alkamisen jälkeen myös etäinfotilaisuuden, jossa voi esittää kysymyksiä tonteista ja Orivedelle rakentamisesta.

Ennen haun alkamista tontit tullaan merkitsemään maastoon paaluilla ja jokaiselle tontille tulee myös oma infotaulu. Kunnallistekniikan rakentaminen jatkuu elokuun loppuun saakka. Alueella liikkumista tuleekin välttää arkisin päiväsaikaan.

Uusi asuinalue rakentuu suosittujen Hakamäen ja Moision omakotialueiden viereen, vain kilometrin päähän keskustasta. Jäähalli, uimahalli, Suojan urheilukenttä ja liikuntahalli sijaitsevat lähietäisyydellä. Aivan Mattilanniityn vierestä kulkevat valaistut hiihtoladut sekä kävely- ja maastopyöräreitit. Kultavuoren alakouluun on turvallinen 1,5 kilometrin matka kevyenliikenteen väylää pitkin.

Keskustan lähijunaseisakkeelta pääsee kätevästi lähijunalla Tampereen ja Keuruun suuntiin. Oriveden juna-asemalle on matkaa noin neljä kilometriä. Lähistöllä sijaitsevat myös Nyssen, kaukoliikenteen bussien ja OnniBussin pysäkit.

Mattilanniityn markkinointikuva, jossa on tyttö ja kukkaniitty, Mattilanniityn logo ja slogan "Kotoisasti keskellä kaupunkia".

Lisätiedot:

Elinvoimajohtaja Tuija Aro, p. 0405311736, tuija.aro@orivesi.fi

Vs. kaavoituspäällikkö Tea Jylhä, p. 050 329 5303, tea.jylha@orivesi.fi

Mattilanniityn omakotitontit | Orivesi

Mattilanniityn kaavakartta (pdf)

Mattilanniityn 1. vaiheen tontit pinta-aloineen (pdf)

Aiheeseen liittyvää

Palaa uutislistaukseen